Öko-hírek december

Szerkesztette: Nász János

Előkészületek a várakozásra – Az adventi koszorú

Az advent a keresztény világ egyik legfontosabb időszaka és a karácsonyi ünnepkör kezdete. Idén november 27-ére esik advent első vasárnapja, melynek egyik legismertebb jelképe az adventi koszorú. Az ünnep közeledtével felidézzük az adventi koszorú eredetét, szimbolikáját, és a fenntarthatóság jegyében egyszerű és költséghatékony otthoni készítésére is adunk ötleteket. Tovább a teljes cikkhez.

Ahol nem építik, hanem növesztik a hidakat

Az építészet legszebb és legfontosabb alkotásai közt kiemelkedő helyen állnak a hidak. E nagyszerű építmények városokat, országokat vagy – például a Boszporusz hídjai esetében – kontinenseket kötnek össze, közelebb hozzák egymáshoz az embereket. Van azonban a világon egy hely, ahol a hidakat nem építik, hanem maguktól nőnek. Tovább a teljes cikkhez.

Gombából növesztenek csomagolást

Manapság sok környezetbarát lebomló csomagolás fejlesztéséről olvashatunk. Itt egy újabb, amit több vállalat is alkalmazni szándékoznak a jövőben: Ez a gomba alapanyagú csomagolás, ami alkalmas lehet a hungarocell kiváltására. Tovább a teljes cikkhez.

Hazánk a világ 5. Legnagyobb termálvízkincsét birtokolja

Magyarországon 2000. január 1-jén százötven termál- és gyógyfürdő működött. Tovább a teljes cikkhez.

Lesz-e valaha fenntartható az egészségügy?

Az egészségügy komplex, több tudományágat felölelő rendszer, minden részletében hatással van az életünkre. Modernizálásának és fejlesztésének létfontosságú szerepe van. Tovább a teljes cikkhez.

Kapszulás kávé hulladék nélkül? – Megoldás a kávégolyó!

A „kávégolyó” megoldja a kapszulás hulladék problémáját, és ugyanolyan jó íze van, mint a hagyományos kapszulás kávénak. Az átállás azonban időbe telik, nem fog egyik napról a másikra bekövetkezni. Tovább a teljes cikkhez.

Programajánló:

Szeretettel várjuk 2022. december 9-én 14-18 óráig, december 10-én 10-16 óráig tartó Zöldkör – Nyitott Kapuk című rendezvényén, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár központi könyvtárába, melyen pénteken a Zöld Otthon c. kiállítás, valamint egy 3 fordulós diákoknak rendezett klímavédelmi vetélkedő döntője, szombaton ökojátszóház és helyi cégek bemutatkozó standja várja az érdeklődőket. Családoknak szóló rendezvény. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük