Öko-hírek november

Szerkesztette: Nász János

Miért nem keveredik a Csendes-óceán és az Atlanti-óceán?

Biztosan te is láttál már olyan képet, amin a Csendes-óceán és az Atlanti-óceán találkozását örökítették meg: a víz egyik oldala zöld árnyalatú, a másik élénkkék. A kérdés már csak az, hogy miért nem keveredik össze egymással ez a hatalmas víztömeg, vagy ami még fontosabb, miért ilyen éles a határvonaluk? Tovább a teljes cikkhez.

Mit kell tudnunk a permakultúráról? – Holnapután

A permakultúra nem csupán kertészkedés, hanem egy komplex tervezési rendszer, amit akár a mindennapok kihívásai során is alkalmazhatunk. Vendégünk, Márkuly István nagyjából 20 éve, a kétezres évek elején találkozott először a módszerrel, amely lépésről lépésre ráirányította a figyelmét a fenntarthatóság személyes, illetve globális aspektusaira is. Tovább a teljes cikkhez.

Szörnyen nagy az élelmiszer-pazarlás az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak és dupláját a korábban becsült mennyiségnek. Tovább a teljes cikkhez.

Ez a megoldás segíthet végleg leszokni a műanyag kávés poharakról?

Az újonnan szabadalmaztatott “The Good Cup” nevű papírpohár célja az, hogy segítsen leszokni a fogyasztóknak az egyszer használatos műanyagról. Vajon működhet? Tovább a teljes cikkhez.

Magyar földimogyoró: a klímaváltozás nyertese!

Mondhatjuk, hogy a földimogyoró a klímaváltozás nyertese? Bár közel 100 évvel ezelőtt is próbálkoztak termesztésével hazánkban, akkor széles körben mégsem terjedt el. 2017-től kezdve azonban új lendületet vettek a hazai gazdák. Tovább a teljes cikkhez.

Zöldkönyvtári Kiáltvány 1.

A Green Libraries Manifesto (Zöldkönyvtári Kiáltvány) kezdeményezője a CILIP, az Arts Council England, a British Library, a Libraries Connected és a Julie’s Bicycle együttműködésében. Minden egyesült királyságbeli könyvtárat szeretettel várnak, hogy írja alá és ossza meg az alábbi dokumentumot:

http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=zoldkonyvtari_kialtvany_1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük