Öko-hírek október

Újfajta aszfalt jelent meg az utakon: Műanyag palackokból készül és tartósabb, mint a hagyományos

Hogy csökkentse bolygónk műanyag szennyezését, a brit MacRebur cég egy forradalmi megoldással állt elő: utat csinál a műanyag szemétből. Ez nemcsak környezetbarát módszer, de jóval tartósabb is, mint az eddig használt hagyományos aszfalt. Tovább a teljes szöveghez.

Földből nyomtatnak ökoházakat Olaszországban

Forradalmi technológiával építenek házakat Olaszországban: 3D-s nyomtatók segítségével, egyszerű földből húznak fel épületeket alig 200 óra alatt, gyakorlatilag nulla energiafelhasználással. Tovább a teljes szöveghez.

Magyar ökorobot szedheti a szemetet a Balkánon

A Nyugat-Balkáni Zöld Központ egy magyar fejlesztésű, komposztáló ökorobot-technológia bevezetését támogatja Bosznia-Hercegovinában. A Budapesti Metropolitan Egyetemről kikerült startup támogatja a környezetvédelmi törekvéseket a szerves hulladék feldolgozásával. Tovább a teljes szöveghez.

Fenntarthatósági barométer: elméletben már zöldek vagyunk, a gyakorlatban viszont van hova fejlődni

Miközben „gondolati szinten” nagyon erős Magyarországon a környezettudatosság, a tettek szintjén már jóval árnyaltabb a kép – derül ki egy hazai internetezők körében végzett reprezentatív felméréséből. Tovább a teljes szöveghez.

A környezeti katasztrófa első 110 éve

Egy kis új-zélandi újság 1912. augusztus 14-én közzétett egy rövid cikket arról, hogy a globális szénhasználat hatással van bolygónk hőmérsékletére. Kereken száztíz évvel ezelőtt ez a rövid írás volt a klímatudomány egyik legelső megjelenése a médiában. Tovább a teljes szöveghez.

Nagyot nőtt a napelem által termelt villamosenergia mennyisége júniusban

A napelemek által termelt villamos energia mennyisége júniusban 25,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Tovább a teljes szöveghez.

Rendezvényajánló: öko-esték sorozatunkban

2022. október 4. 17 óra 
Lányi András ökológus Bevezetés az ökofilozófiába – kezdő halódóknak című előadása

Lányi András – Bevezetés az ökofilozófiába


2022. október 6. 17 óra
Cementgyári Természetjárók Egyesülete: Csorba Györgyné: Erdő mezők virágai
http://www.jamvk.hu/event/csorba-gyorgyne-erdok-mezok-kincsei/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük