Öko-hírek szeptember

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

“A köztünk kialakult régi barátság és a közös gondolkodás hozta, hogy 2010-ben Sintrában megalakítottuk a Terra Livrét (magyarul: szabad föld). Mindannyian érdeklődtünk a permakultúra iránt, tenni akarunk a bolygónkért, és voltak dalaink” – mondta a koncert előtt Goncalo Sarmento énekes-dalszerző a Sziget fesztivál világzenei helyszíne, a Global Village színpad backstage-ében az MTI-nek. Tovább a teljes cikkhez.

ZERO WASTE: HOGYAN ÉLJÜNK HULLADÉKMENTESEN?

Az elmúlt években egyre többször találkozunk a zero waste kifejezéssel. Nagy kérdés, hogy megmenthetjük-e a bolygót, ha változtatunk az életünkön és megpróbálunk „nulla hulladékot” termelni a hétköznapok során, vagy egyszerűen csak a saját életünket tesszük könnyebbé, olcsóbbá az átgondolt, pazarlás nélküli élettel. Tovább a teljes cikkhez.

Egy klímakutató vészjósló figyelmeztetése a Földközi-tenger felmelegedése miatt: a katasztrófa elkerülhetetlen, alkalmazkodni kell

Magas a kockázata annak, hogy hurrikánok vagy akár trópusi ciklonokhoz hasonló szélviharok is kialakuljanak ősszel a Földközi-tenger térségében a víz hőmérsékletének rendkívüli felmelegedése miatt – állítja egy francia klímakutató. Tovább a teljes cikkhez.

Előnyben a fenntartható szálláshelyek

A személyre szabhatóság és a fenntarthatóság is megjelenik a legfontosabb döntési szempontok között a magyaroknál a szállás kiválasztása során – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A legtöbben energiatakarékos izzók, illetve napelemek telepítésével tennék még zöldebbé a szálláshelyeket, de sokan vannak, akik a hatékonyabb energiafelhasználásban látják a megoldást. Tovább a teljes cikkhez.

Válaszok a fenntartható divat kritikáira

By Fashion Revolution

A modern divatipar problémája nagyon komplex: a gyártástól az elkészült ruhák szállításán, majd a megmaradt vagy használtan visszavett ruhák kezelésén át számtalan olyan kivetnivaló dolgot felsorolhatunk, amit meg kellene oldani ahhoz, hogy ne a világ második legszennyezőbb iparágaként említsük. Szerencsére ma már egyre több olyan márka található a piacon, amely fenntartható darabokat kínál. Tovább a teljes cikkhez.

Rendezvényajánló:

2022.09.13. kedd 17:00 Öko-esték – Bemutatkozik a Naturarch Csoportelőadás a környezettudatos építészetről

2022.09.22. csütörtök 17:00 Öko-esték – Herbapharm előadás és vásár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük