Öko-hírek június

Szerkesztette: Nász János

A Föld Napja öko-totónk eredményhirdetése

Bemutatjuk Európa legkülönlegesebb nemzeti parkjait

A világ legelső nemzeti parkját az Amerikai Egyesült Államokban hívták életre 1872-ben a Sziklás-hegység festői táján Yellowstone néven. Európában erre több évtizedet kellett várni. Kontinensünkön az elsőt 1909. május 24-én Svédországban hozták létre, ahol még abban az évben további nyolcat alapítottak. Ma már 244 nemzeti park van Európában, a legtöbb Törökországban, ahol negyven ilyen létesítmény található, a Finnországban lévő 39 pedig az uniós lista élén van. Tovább a teljes cikkhez.

Klímabarát Díjat kapott a város

Klíma és környezetvédelemért felelős tanácsnokként nagy megtiszteltetés volt, hogy ezt a díjat kiérdemeltük! Több mint egy évtizede 2007-ben hazánkban elsőként Tatabányán készült helyi klímastratégia. Múltunk kötelez, azóta is kiemelt fontosságot tulajdonítunk a környezet- és klímavédelemnek, ezért is tartom olyan fontosnak, hogy a Klímabarát Települések Szövetsége a megyei jogú városok közül Tatabányának ítélte oda a 2021-es évi Klímabarát Díjat. Tovább a teljes cikkhez.

KÖRNYEZETTUDATOS, EGYEDI TÁSKÁK ÉS KIEGÉSZÍTŐK KÜLÖNLEGES PAPÍRTECHNIKÁVAL – INTERJÚ AZ ALKOTÓVAL, VIOLA MELINDÁVAL

Nem lehetett csak úgy továbbgörgetni a közösségi oldalon a képeket… azonnal magukra vonták a szememet Viola Melinda munkái: neszesszerek, apró ékszerek, táskák. Hadd mondja el maga az alkotó, hogy mi az a kreatív út, ami a környezettudatossághoz is közelebb vihet. Tovább a teljes cikkhez.

Díjakat vehettek át a tatabányai pedagógusok kiemelkedő szakmai munkájukért.

A környezet és természet védelmében, a környezeti nevelésben kiemelkedő teljesítményéért Zöld Ág Díjat vehetett át Tunyogi Bea, a Kodály Zoltán Óvoda pedagógusa. Tovább a teljes cikkhez.

Befellegzett a belső égésű motornak Európában

Sajátos módon küzd a légszennyezés ellen az Európai Unió. Az elektromos autózásra történő mielőbbi átállást úgy gyorsítják fel, hogy betiltják a belső égésű motoros autók értékesítését. 2035-től csak elektromos autót vásárolhatnak az EU polgárai. Tovább a teljes cikkhez.

Föld Napja alkalmából hibátlanul kitöltött öko-totónk nyertesei egyéves beiratkozást nyertek! Őket levélben is értesítettük.
A nyertesek névsora: Kundra Emese Mária, Kiss Krisztina, Horváth Anikó, Bottyán Katalin, Horváth Dorottya, Horváthné Zsuzsi, Joó Judit, Friedrich-Ferge Adrienn, Kantó Erika 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük