Öko-hírek március

Szerkesztette: Nász János

A környezetbarát mezőgazdaság hatása drámai lehet a kibocsátáscsökkentésben

A WWF friss tanulmánya szerint, ha az Egyesült Királyság átállna a regeneratív mezőgazdaságra, 900 ezer autó kibocsátásának megfelelő káros anyaggal kevesebb kerülne a légkörbe. Tovább a teljes cikkhez.

Meglett a 2022-es év rovara: óriási győzelmet aratott a kabóca

A tengerparti hangulatot idéző hangok egyike a kabócák összetéveszthetetlen zümmögése, amit a hazai domb- és hegyvidéki tájakon néha hallhatunk a melegebb nyári napokon. Az év rovarának megválasztott óriás énekeskabóca küllemével és zenéjével egyaránt kiérdemli a figyelemreméltó jelzőt. Tovább a teljes cikkhez.

Egész városok süllyedhetnek el a felmelegedés és a túlzott vízhasználat miatt

A klímaváltozás a lakott területeken is mind erősebben érezteti hatását. Ez elől immár egyetlen égöv, egyetlen kontinens sem menekülhet. A Wired újabb riasztó képet fest arról, hogy milyen pusztítást végez az ember környezetében. Tovább a teljes cikkhez.

A magyarok szerint véget kell vetni az egyszer használatos műanyagok korszakának

A magyarok háromnegyede gondolja úgy, hogy az egyszer használatos műanyagokat a lehető leghamarabb be kell tiltani, az is látszik azonban, hogy a “műanyagprobléma” megoldását inkább másokra hárítanák a hazai fogyasztók. Tovább a teljes cikkhez.

A globális felmelegedés és a földhasználat változása szélsőségesebb erdőtüzeket okozhat

A globális felmelegedés és a földhasználat változása az évszázad végéig az eddigieknél is szélsőségesebb erdőtüzeket okozhat – figyelmeztetett az ENSZ új jelentésében. Tovább a teljes cikkhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük