5. rész: Hűvös tavaszi napok. Napsütés. Hajnali madárdalos reggelek home office idején

 

Írta: Tari-Székely Karola. Fotók: Tari-Székely Karola és Tari Sándor

Elérkezett a home office-ban töltött idő utolsó hete. Kinek hogyan telt ez az időszak, biztos lesz mit mesélni. Újra találkoznak az emberek egymással. Kollégák, rokonok felfrissülve, újult lendülettel folytatják életüket, míg minden nem kerül a megszokott kerékvágásba. Hűvös tavaszunk pontosan tükrözi azt a felfrissülést, amit magával hozott a korona-vírus csendje.

Kettős érzésem van a jelenlegi helyzet kapcsán. Mindenki arról beszél, hogy a természet is fellélegzett, a szmog is kevesebb. Engem azonban ezek a szóbeszédek nem győztek meg igazukról. Ahogy az erdőt jártuk a párommal az utóbbi hetekben, azt tapasztaltuk, hogy ahol eddig két-három emberrel találkoztunk, ott most helyette tízzel. Miként az autók száma is gyarapodott a parkolókban. Reméljük, a természet szeretete egyben  magával hozza  a tiszteletet is iránta!

Ahogy minden utunk során, az utóbbi túráinkon is találkoztunk érdekes élőlényekkel. Hol egy lábatlan gyík állta utunk, hol egy költő madárcsapat cikázott a fejünk felett. Máskor egy ragadozó fészekalj mutatta meg magát.

Ezért fontos az óvatosság, körültekintés, amikor útnak indul az ember! A cél, hogy minél többet lásson, de minél kevesebb károkozással. Néha biciklivel haladva, bizony nagy fékezések árán tudtunk csak megállni az út közepén napozó hüllők láttán. Szerencsére eddig mindig sikeresen.

Végezetül, mit hozott a home office? Kicsit megtanultuk jobban becsülni az értékeinket. Lelassultunk jó értelemben, odafigyeltünk azokra a dolgokra, amelyek mellett máskor elrohantunk. Videóimban ezeket a pillanatokat szerettem volna érzékeltetni. Elkészült a negyedik is, várhatóan az utolsó karanténos…

link

Jó szórakozást kívánok hozzá!

This slideshow requires JavaScript.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük