Kulturális ajánló: Hazajárók – Ausztrál körutazás a Tasmán-tenger partján

forrás: https://hu.pinterest.com/pin/292100725815049686/?autologin=true

Írta: Tari-Székely Karola

Szerkesztő: Kenyeres Oszkár; Operatőr: Schödl Dávid; Rendezte: Moys Zoltán.


Hogy miként kerülnek ide a “Hazajárók”, és benne Ausztrália? Ez a műsor 2011-ben indult a Duna TV-n. Minden adásában bemutat egy-egy magyarlakta vidéket határainkon túlról. A 2020. március 21-i adásában is egy szórványlakta terület bemutatására készült a stáb, az úti cél Ausztrália volt, ahol közel 30 000 fős magyar kisebbség él. Kalauzuk: Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor. Minden műsor alkalmával bejárnak  az adott területen egy-egy hegyet, esetünkben Ausztrália legmagasabb csúcsát, a Mount Kosciuszko-t látogatják meg.

Érdekes lehet mindazok számára, akik nem túráznak, azonban új úti célokkal gazdagítják a lelkes kirándulni vágyókat. Színvonala, mely rejlik a képek vágásában, zenei aláfestésben, narrátorának kellemes hangjában, valamint szövegének költői kifejezésében, páratlan élményt nyújt bárki számára.

A műsor elődjének tekinthetjük a “Másfélmillió lépés Magyarországon” című műsort, mely színvonalában hasonló a Hazajárókéval. Azzal a  különbséggel, hogy az előbbi az Országos Kéktúra útvonalát járja be. (Több információ erről a linkről érhető el a Másfélmillió lépés Magyarországon című műsor kapcsán)

Kellemes időtöltést kívánok!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük