Könyvajánló: Magyarország csodálatos túraútvonalai

Írta: Tarjánné Tihanyi Tímea

Szerző: Nagy Balázs. Budapest: Totem Plusz Könyvkiadó, 2012.


Gyalogtúrák, kerékpáros és vízi kirándulások családoknak is

Itt a tavasz, húzzunk bakancsot vagy üljünk fel a kerékpárra! Fedezzük fel  környezetünk természeti értékeit! Csodálkozzunk rá a természetre!  Aki teheti , messzebb is kalandozhat. Nagy Balázs könyve végigbarangol Magyarország legszebb túraútvonalain, hasznos információkkal segítve utunk tervezését. Egyedül vagy családdal? Régi vagy új barátokkal?

A mozgás okozta öröm az, ami engem a természetjárásra késztet, kiegyensúlyozza a mindennapok feszültségét és energiával tölt fel. A túrázás kórtól függetlenül mindenkinek ajánlható, még a jelen körülmények között is, amikor a koronavírus miatt beszorulunk a négy fal közé.

E könyvet lapozgatva nagyszerű lehetőségek sora nyílik meg, jó tanácsot adva gyalogos, kerékpáros vagy vízi túrákhoz, azonban kiemelt figyelmet kap a családi, illetve kisgyermekes kirándulás. Emellett külön tárgyal minden hegyvidéket, tájegységet. Minden útvonalat térképen is mutat, a hegyvidéki terepekhez a túra domborzati keresztmetszete is társul, a szintemelkedések és szintvesztések megjelenítésével. Segítve ezzel a tervezést, felkészülést. A változó nehézségű túrák adatait minden esetben táblázat foglalja össze, így az indulási és érkezési helyekről, a távról, a menetidőről és a pontos útvonalról is összegző képet kapunk. Kerékpár- és vízitúrák tervezésénél a felszerelést tekintve különleges, “járműspecifikus” tudnivalókat oszt meg velünk a szerző.

Ajánlom a túrakalauzt mindenkinek, aki kedvet érez természeti szépségekben bővelkedő hazánk felfedezéséhez, valamint azoknak is, akik csak az oldalakat lapozgatva döntik el, hogy a jövőben szeretnének közelebb kerülni a természethez. A szerző könyvsorozatának további kötetei ötleteket adnak az érdeklődők számára várainkat, hagyományőrző- valamint rejtőzködő túraútvonalainkat bemutatva. Ezzel megkönnyíti érdeklődési körünknek, edzettségi szintünknek és nem utolsó sorban a pénztárcánknak megfelelő tervezést.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük