Öko-hírek május

Szerkesztette: Nász János

Mi az a pellet grill és miért imádják annyian?

Az egyre szélesedő grill kínálatban már itthon is megjelent a pellet grill, ami kétség kívül egy igen különleges darab a piacon. Miben tud mást, újat nyújtani és miért szeretik annyian? Tovább a teljes cikkhez.

Zöldebbé válik a mobilvásárlás Magyarországon

A mobiltelefon az egyik leggyakrabban lecserélt elektronikai eszköz a mindennapi életünkben, amely kiemelten hozzájárul az e-hulladék termeléshez. A telefonok esetében nagyon népszerű a használt piac, a felújított szegmens még újdonság ezen a téren. A tabletek valahol félúton vannak, hiszen sokban hasonlítanak a laptopokra és számos számítástechnikai cikket forgalmazó cég értékesíti. Tovább a teljes cikkhez.

KÖRNYEZETBARÁT ARCÁPOLÁSI TIPPEK – HOGY ÖNMAGADON TÚL A BOLYGÓVAL IS TÖRŐDJ

Rengeteg apró lépést tehet mindenki azért, hogy kevesebbet ártson a földnek, hogy csökkentse az öko-lábnyomát. A legegyszerűbb, ha ezt mindenki otthon kezdi el, például a fürdőszobában. Tovább a teljes cikkhez.

A globális felmelegedés az elmúlt 250 millió év legnagyobb mértékű pusztulását eredményezheti a tengeri élővilágban

A globális felmelegedés következményeként tengeri fajok tömeges kihalásának veszélye áll fenn, figyelmeztetett egy új kutatás. Tovább a teljes cikkhez.

Négy tipp, amivel zöldebbé teheted a következő rendezvényedet -Fenntartható rendezvény-útmutató -Látszatzöldből tényleg zöld, avagy hogyan szervezz fenntartható eseményt?

Mára szinte kötelező rendezvénykellékké vált a zöldítés. Viszont minden egyes fenntartható rendezvényre jut egy tucat olyan, ahol például büszkén osztogatják a „környezetbarát” PLA-poharakat, de azt már nem teszik hozzá, hogy a bioműanyag csak ipari komposztálással bontható le, ami hazánkban egyelőre nem megoldott. Tovább a teljes cikkhez.

Rendezvényajánló:

Öko-esték a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban – májusi programunk
2022.05.19. 17:00 Illés Adorján
Hogyan indulj el és hogyan csináld végig?  Élménybeszámoló az előadó 4 éves kerékpáros világkörüli expedíciójáról.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük